Tabără de iarnă la munte 2019

Anul acesta, ca și anul trecut, copiii din Orchestra Matias au participat la o tabără de iarnă de 4 zile la Sinaia. Între 3 și 7 ianuarie, înainte de începerea semestrului al II-lea, copiii s-au organizat și, cu o parte dintre banii strânși la colindat, au făcut posibilă tabăra de iarnă. Astfel, joi 3 ianuarie am plecat, 14 copii însoțiți de 5 adulți, cu două mașini spre Sinaia. Cum am ajuns, ne-am instalat și am plecat la plimbare prin parc, am mers în oraș să mâncăm clătite și pizza. Seara am desfășurat activități și jocuri distractive la cabană. Ca și anul trecut, activitățile și vizitele realizate au avut scop educativ. A doua zi am vizitat cetatea Râșnov, spre care am pornit pe trasee montane, iar pe drum am trecut pe lângă castelul Cantacuzino a cărui poveste am aflat-o pe scurt. Am avut o zi plină în care am vizitat urșii la Zărnești și am vizitat castelul Bran și cheile Grădiștei. Cea de-a treia zi ne-am petrecut-o în întregime pe pârtia din Azuga.

În cea de-a patra zi, biserica Evanghelică care ne-a găzduit în cabană, a invitat membrii orchestrei să cânte pentru enoriași. La prânz am făcut un grătar, iar seara l-am serbat pe Ion cu ciocolată caldă, clătite și tort.

În ultima zi am avut program lejer, de voie, am făcut ordine și curățenie în cabană și după un prânz bogat ne-am întors în Jilava.

Pe parcursul celor patru zile, copiii și însoțitori lor, reprezentanții Asociației, părinții și mamaia Anișoara (sufletul taberei) au gătit, au organizat activitățile de exterior și s-au asigurat că toată lumea contribuie la ordinea și curățenia din interiorul cabanei. La final, am plecat cu toții mulțumiți, încărcați cu energie multă și inspirație pentru un nou semestru de activități școlare și extrașcolare cu realizări.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această tabără, participanți, organizatori, prieteni și șoferi!

Leave a Comment