Am plecat să colindăm… în comunitate

Anul acesta am avut un decembrie plin de vizite în calitate de colindători și musafiri care ne-au colindat. Și cum îi stă bine omului gospodar am început să colindăm din timp. Am mers întâi la vecinii din comunitate, apoi, pe măsură ce s-au apropiat sărbătorile de iarnă am fost mai curajoși în a înfrunta iarna și frigul și la distanțe mai mari.

Astfel, în 12 decembrie am plecat cu colinda la Școala Gimnazială 3 din Sintești, dar nu mică ne-a fost surpriza când am fost întâmpinați de colindele elevilor școlii. După ce am fost colindați, o parte a echipei Orchestrei Matias care a mers cu colindul, a început să cânte acompaniată de instrumentele muzicale. După ce au trecut de emoții, copiii noștri au oferit peste 200 de cadouri elevilor prezenți în sala de sport a școlii. Cadrele didactice din Sintesti i-au recompensat pe instrumentiștii noștri cu ciocolată și diplome. Le mulțumim gazdelor pentru ospitalitate și partenerilor de la Asociația Gloria Pro Deo pentru că ne-au susținut cu cadourile pe care le-am împărțit în comunitate. Trei zile mai târziu am ajuns în Bragadiru unde am colindat peste 50 de copii cărora le-am și oferit la final cadouri de la asociația parteneră.

În 19 și 20 decembrie am pornit cu colinda la parteneri din localitate și parteneri din zonă: firme din comuna Jilava, respectiv Albalact. În vizitele în comuna Jilava i-am avut drept colegi de cor pe membrii Corului (nou format) din Sintești, pe dna viceprimar Mariana Dumitrescu, pe dl comandant al Poliției Comunei Jilava, Marius Grosu și pe agenții ai aceluiași serviciu de poliție. Întreaga zi de 19 decembrie am umblat din poartă-n poartă ducând momente de neuitat, atât pentru colindători, cât și pentru colindați, la fiecare sediu. A doua zi am mers să-i colindăm pe prietenii noștri dragi de la Albalact, care ne-au primit cu brațele deschise, ca de fiecare dată.

În data de 21 decembrie am avut onoarea și bucuria de a cânta colinde împreună cu Rodica Elena Tudor la Ploiești pentru elevii școlii nr 19. Am primit cu bucurie invitația dl Gheorghe Tudor, și am fost întâmpinați cu prietenie și ospitalitate. Ne-am bucurat de noile cunoștințe pe care ni le-am făcut și în acest județ.

Ziua de 22 decembrie a fost o zi specială, am primit colinda a două familii prietene: Mădălin Voicu și Oana Voicu l-au adus pe micul Mădălin în vizită la noi, iar Zita Moldovan i-a făcut soțului ei, Florin Lăcătuș, cunoștință cu copiii. Cele două familii au venit încărcate cu daruri pentru copiii din Orchestra Matias și ne-au bucurat cu prezența și prietenia lor. Le așteptăm mai des.

Am colindat și am fost colindați de copii și familii, dar nu am uitat nici de bătrâni. La invitația domnului comandant Marius Grosu, am dus bucuria nașterii domnului Iisus în mijlocul bătrânilor de la azilul din Străulești chiar în 23 decembrie. Datorită organizării cadrelor medicale ale azilului colinda noastră a ajuns la peste 80 de bătrânei pe care i-am mai înseninat puțin. Le urăm tuturor multă sănătate și speranță pentru vremuri mai bune.

Mulțumim tuturor celor care și-au deschis ușile micilor colindători pentru prieteni, deschidere și căldura cu care ne-au primit și cadorisit: Școala Gimnazială nr 3, Sintești, Asociația Gloria Pro Deo, Primăria și Poliția Jilava, Romrecycling, Koksal, Pan SAS, Eurolact, Strabag, Lilian Express, Albalact, familiilor Voicu, Moldovan-Lăcătuș și Tudor, Școlii nr 19 Ploiești, azilelor de bătrâni din Străulești. Cu toții ați adus bucurie în prag de sărbătoare, iar noi vă urăm mută sănătate, bucurie și fericire alături de cei dragi! Să ne auzim cu bine și în anul care vine!

Leave a Comment