Program muzical

În septembrie 2014 Abby Mihai a început cursurile la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, la secția de muzică, specializarea vioară. Alți copii din Jilava cu care ea cânta în corul bisericii baptiste Maranata din Jilava și-au dorit să cânte și ei la instrumente când exersa ea la vioară. Din dorința de a nu rupe legătura creată cu copii în jurul bisericii, familia lui Abby a cumpărat 4 mandoline cu care să exerseze într-un mediu informal. Treptat, activitatea de acompaniament muzical la mandolină s-a transformat în activitate de club pentru copii, cu întâlniri săptămânale. Pe măsură ce grupul s-a mărit și a mai primit instrumente noi (chitară, vioară și violă), repetițiile s-au intensificat. Activitatea de club s-a concretizat și formal prin înființarea unei orchestre.

În cei aproape patru ani de la înființare programul muzical a adunat un grup de 27 de copii care iau lecții de muzică și 22 de copii care sunt membri ai Orchestrei. Aceștia din urmă au câștigat nu mai puțin de 80 de premii la cele 16 concursuri la care au participat. Pentru reușita lor au muncit trei angajați permanenți și doi voluntari.

• Orchestra de copii Matias

Pe 16 octombrie 2014 8 copii din Jilava au început să cânte la mandolină și la chitară în cadrul unei activități extrașcolare muzicale. Pe 30 aprilie 2015 celor 8 s-au alăturat alți 8 la vioară și au început să cânte primele piese ca orchestră. În iunie 2016 Orchestra Matias a participat la primul concurs național de interpretare instrumentală de la Palatul Copiilor din București cu 9 membri, iar performanța acesteia a fost recunoscută prin 9 premii: 4 premii întâi, 3 premii doi, un premiu trei și o mențiune. La acest prim concurs numit „Marele Premiu” toți membrii orchestrei au câștigat premii.

• Corul de copii

• Cursuri de vioară, mandolină, chitară și violă. Pentru aceste cursuri înscrierile se fac anual:  clasa pregătitoare și clasa I – vioară

clasa a II-IV – violă

clasele V-VIII – mandolină și chitară