Campanie donație cărți “O carte pentru o educație fără culoare sau preț”

Asociația Matias anunță lansarea campaniei de strângere de cărți “O carte pentru o educație fără culoare sau preț”. Campania își propune, pe de o parte să susțină educația primară pentru copiii din comunități sărace, și pe de altă parte să contribuie la reducerea ratei de abandon școlar în primii ani, prin dotarea bibliotecilor școlare din 3 comunități sărace din România. Peste 500 de copii din 3 comunități defavorizate vor putea accesa cărți din literatura română pentru ciclul primar și gimnazial la școlile de care aparțin.

Cei mai mulți copii săraci nu au acasă nici măcar o carte, iar pentru cei mai mulți să meargă la școală e un lux. Campania “O carte pentru o educație fără culoare sau preț” s-a născut din nevoia de a da copiilor dezavantajați o șansă la alfabetizare și literație timpurie, precum și pentru reducerea ratei abandonului școlar.

Asociația Matias își propune să strângă în perioada 4 martie – 20 aprilie cel puțin 500 cărți de literatură română pentru clasele 1-8, cărți pe care să le ducem în perioada sărbătorilor pascale în cele trei comunități. Cărțile donate pot proveni din biblioteca familiei, de la școală, sau pot fi cumpărate de la anticariat. Pentru București putem veni să le ridicăm de la sediul firmelor, companiilor, școlilor sau comunităților în care se organizează colecte. Persoană de contact Ion Mihai, 0722 849 448.